LISA ÄTER · MATBILDER

Godaste tacopajen

Fyllning:
500g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 burk tacosås medium
1 purjolök
3 pressade vitlöksklyftor
Blanda allt ovan i en panna, efter färsen är genomstekt.

Deg till botten: (inte mycket botten då jag gillar den tunnare)
50 g smält smör
Drygt 1,5 dl mjölk (värm mjölken i smörkastrullen)
4 dl valfritt mjöl. Jag använder dinkel fullkorn och grahamsmjöl.
2/3 tsk salt
2 tsk bakpulver

Tryck ut degen i en ugnssäker form och häll över fyllningen. Bred över ca 2 dl av Lidl’s kvargyoghurt (funkar även med crème fraîche) och toppa med lite riven ost.

In i mitten av ugnen på 250 grader i 10-15 min!

20120302-231557.jpg

20120302-231619.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s