PT-LISA

PT med företag hela dagen

Idag var jag och min PT-kollega Staffan och tränade ett företag en bit utanför stan. Det är tredje gången vi är där, och det är verkligen riktigt kul. Så härliga människor som alla är grymt sugna på att lära sig mer och komma igång med träningen på riktigt.

Företaget har köpt 4 PT-timmar till varje anställd, så vi åker dit med jämna mellanrum och gör lite uppföljning helt enkelt. Repeterar övningar och kommer med nya, korrigerar teknik osv. Ser till att de kommer igång med rätt sorts träning och övningar, och sen så kör dem själva mellan varven vi besöker dem.

Så helrätt tänk av företaget. Fantisera om fler företag gjorde en liknande investering, hur mycket det skulle gynna och ge dem. Vilken påverkan det har på personalen! Istället för att se det som att det kostar pengar – se det för vad det ger personalen och i slutändan företaget för positiva resultat. Piggare, friskare, starkare, ev mindre ont i rygg, nacke, axlar osv. som verkligen går ut över jobbet. Ex 8h sittande per dag med ont, energin tryter = inte lika bra prestation på jobbet kontra stark rygg, bra hållning, ja stark kropp! Vilket leder till att vi blir piggare, energiska och känner oss mer tillfreds med oss själva och sin tur också presterar bättre.

Win win. Jag gillar konceptet! Tycker det är klockrent!

20120315-210536.jpg

Träningen för min egen del bestod enbart av all instruktion idag – alltså vilodag! Välbehövlig sådan 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s