FAKTA & TIPS OM KOST · LISA ÄTER · LISAS RECEPT

Morotskake-gröt med Proteinglasyr

Älskar du morotskaka, och önskar att gröt vore lite godare? Ät det här till frukost imorgon:

Koka gröten på
1 dl fiberhavregryn/havregryn
1 finriven/finhackad morot, ca 1 dl (spara lite till garnering)
1/2-3/4 mosad banan
2 1/2 dl vatten
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
1 nypa mineralsalt/salt

Proteinglasyr:
Drygt 1 dl kvarg, fettfri
1 tsk honung
1 1/2 krm vaniljpulver

Lägg glasyren över den varma gröten, så kommer den börja smälta (yuuum) och strö över lite morot.

Näringsinnehåll: ~ 21g protein, 53g kolhydrater, 3g fett.

20120928-163952.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s