FAKTA & TIPS OM KOST · LISA ÄTER · LISAS RECEPT · MATBILDER

Starka kycklingfärsbiffar

Dem blev så jäkla goda. Jag älskar stark mat, men den ska vara stark så att det är mycket smak, många smaker och bränna i munnen, det ska inte bara smaka starkt. Och så blev dessa! Dessutom riktigt saftiga, yumyum.

1 portion:
200g kycklingfärs
En bit röd paprika, skuren i små fyrkanter
En bit gul lök, hackad
1 stor vitlöksklyfta, pressad
1 msk Sambal oelek
1 tsk basilika
1-2 krm mineralsalt
Liten nypa cayennepeppar

Jag stekte dem ganska tunna då det är extra viktigt för kyckling att bli helt genomstekt, och stekte först på 5an och växlande sedan mellan 3-4an tills de var genomstekta ~4min totalt.

Blomkålsmos gör du hur enkelt som helst. Koka önskad mängd blomkål i bara ett par minuter i saltat vatten 1tsk. Häll av vatten och i med ~1msk mjölk och ~1 krm vitpeppar. Mixa med stavmixer, antingen väldigt noga om du vill ha den helt slät, eller lite slarvigt om du vill ha lite tuggmotstånd.

20120930-182217.jpg

Näringsvärden: ~
42 g protein
9 g kolhydrater
14 g fett
283 kcal.

Med ett glas mellanmjölk: 47 g, 17 g, 17 g, 350 kcal.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s