Efter träningen igår, en träning som blev väldigt sen kl 20-22, så var jag inte alls sugen på en stor kvällsmat. Så rörde ihop en bärpaj, väldigt god blev den!
~ Mått & gör-så-här:
Sätt ugnen på 200grader.
3dl frysta hallon, björnbär och blåbär (mängd så de täcker botten). Häll bären i formen, inget smör.
1/2dl Stevia strösocker.
4-5 äggvitor. Dessa två ingredienser elvispade jag fluffigt.
2dl havregryn. Häll i fluffet.
Bred över fluffet över bären så att det täcker.
1tsk kanel. Sprid över kakan.
In i mitten av ugnen i ca 20min (beror på formens storlek, så håll lite koll). När fluffet har fin färg och är krispigt och frasigt så är den klar!
~ Näringsinnehåll:
28 g protein
59 g kolhydrater
6 g fett
393 kcal
Gjorde en vaniljsås på följande:
1dl kvarg.
1msk mild lättyoghurt vanilj.
1-2 krm vaniljpulver.
2tsk Stevia strösocker.
Näringsinnehåll:
13 g protein
5 g kolhydrater
0 g fett
77 kcal
Måste bären vara frysta?
Kan man ha upptinade?
Ska prova att göra en vaniljsås på äggvita och vaniljproteinpulver. Hade ingen kvarg eller liknade hemma tyvärr.
Nej det ska nog funka med upptinade också 🙂
Innehåller hela kakan 393kcl eller ca en bit?
Hela kakan.