FAKTA & TIPS OM TRÄNING · LISA TRÄNAR

AKUPUNKTUR QUADRATUS LUMBORUM

Har dragits med domningar och ”strålande” ut i armar och händer i några månader nu, och min sjukgymnast har kört en hel del akupunktur runt axlar och skuldror för detta. Själv har jag kört mycket töj, stretch och rörlighet, och försökt tänka på att inte ligga på sidan och på armarna när jag sover, då problemen alltid visar sig då.
Det är väldigt svårt att diagnostisera vad orsaken till detta är känns det som. För det har varken blivit bättre eller sämre sedan vi började behandla. Det varierar väldigt från dag till dag.
Jag kom nyss hem från sjukgymnasten nu och han tror mycket på att det beror på att jag pressat snett och därmed snedbelastat under en lång tid. Detta behöver korrigeras upp genom att jag får vara väldigt noggrann på träningarna när jag gör alla typer av pressar, så att jag gör dem jämnt.
Detta kan förklara att jag har mer problem med höger än vänster, men jag har ju fortfarande bekymmer med båda.. Så jag vet inte, väldigt klurigt!
Akupunktur kanske inte är lösningen på just detta, men vi får se vad han säger och tycker i fortsättningen.

Vi skippade akupunktur runt axlar och skuldror idag i alla fall och la istället fokus på min vänstra Quadratus Lumborum; en muskel som har sitt ursprung från höftbenet & ryggraden och fäster på nedersta revbenet.
Den fick sig nämligen en törn för ett par veckor sedan när jag gjorde överstötar. Jag skulle släppa ner stången till bröstet igen från raka armar – göra flera repetitioner på rad – när det högg till i vänster sida av ryggen runt revbenen. Förmodligen slappnade jag av precis i läget när jag tog emot stången och med andra ord hade för kasst buktryck.
Sedan dess har det känts till och från, men jag har ändå kunnat träna med det. Har tänkt att det är något som släpper om jag ger det några dagar. Men det sitter envist kvar, så idag fokuserade min sjukgymnast på att sätta nålar längs hela Quadratus på vänster sida.

IMG_8290.JPG

Tyvärr fortfarande sjuk, så blir ingen träning idag heller. Hoppas på att vara frisk imorgon för att kunna ladda inför lördag – då är det nämligen DM i styrkelyft nere på AK. Perfekt uppladdningsvecka 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s